Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronM. Quist

Zuster, luister eens!, druk 2, 70 blz.
33 leuke zwart-wit tekeningen van Jaap Kramer, geb., geschikt voor jongens en meisjes, om voor te lezen: vanaf ± 4 jaar, om zelf te lezen: vanaf ± 7 jaar. Prijs f 10,90.
Inhoud: Wim Noteboom zit in groep twee van de basisschool. Hij is nog niet lang op deze school, want zijn ouders zijn pas naar deze plaats verhuisd. Wanneer Wim een boodschap moet doen voor zijn moeder, let hij bij het oversteken van de straat even niet goed op. Een naderende auto kan niet meer op tijd stoppen en botst tegen hem aan. Met een gebroken been wordt Wim naar het ziekenhuis gebracht. Daar moet hij ook de Kerstdagen doorbrengen. De juf heeft de Kerstfeestviering op school opgenomen met een cassette-recorder. Daardoor kan Wim in het ziekenhuis het toch nog horen. En... ook zuster An. Want Wim had gevraagd: "Zuster, luister eens!"
Conclusie: Dit is een ontroerend mooi boekje. En ook een écht Kerstboekje. De Kerstgeschiedenis wordt hierin keurig en eenvoudig verteld op een voluit Bijbelse wijze. Heel leerzaam voor ieder die de Kerstgeschiedenis moet vertellen. Maar ontroerend is ook het eenvoudige en vrijmoedige spreken van Wim tegen zuster An, die hierdoor de weg tot de Heere weer terug mocht vinden. Dus:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Kr. a.d. IJ. W. Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1997

Open Boekbeoordeling.