Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronHans Werkman

Rinette en Jan hebben pech, druk 1, 42 blz.
jongens- en meisjesboek 5-7 jaar. geb., zw.-wit tekeningen. Prijs f 3,80.
Inhoud: Als ze naar zee rijden, krijgt de auto een lekke band en vader heeft de krik thuis laten liggen. Gelukkig komt de wegenwacht en zo kunnen ze verder. Later is de tas uit hun auto verdwenen. De buurman die net zo'n auto heeft blijkt de ongewilde dief te zijn.
Conclusie: Dit is het tweede deeltje uit de Jan en Rinette-serie. Ze zijn vlot geschreven en kinderen zullen dit deel zeker fijn vinden.
Eindoordeel: Aanbevolen, maar minder geschikt om bij de kerstfeestviering te geven. R.B.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1981

Open Boekbeoordeling.
Hans Werkman

Rinette en Jan hebben pech, druk 2, 48 blz.
geschikt voor jongens en meisjes 6-8 jaar, illustr. van Tiny van Asselt, prijs f 6,25
Inhoud: Rinette en Jan gaan op vakantie naar Katwijk aan Zee. Onderweg krijgt de auto een lekke band, maar de krik ligt thuis. Gelukkig helpt de wegenwacht. Maar dan is een tas met spulletjes onvindbaar. Zou iemand hem gestolen hebben? Na de kerkdienst van zondag vraagt een man uit de flat of ze misschien een tas kwijt zijn. Dat klopt. De man nodigt ze op de koffie. Hij heeft precies zo'n auto als papa. Zijn zoontje heeft per ongeluk de tas uit de verkeerde auto gehaald.
Beoordeling: Dit boekje is een vervolg op "Jan krijgt een witte arm", maar kan ook wel op zichzelf gelezen worden. Als je die boekjes na elkaar leest, valt op dat het ene in de tegenwoordige tijd geschreven is en het andere in de verleden tijd. Een beetje vreemd is ook, dat de familie op vakantie gaat, maar dat we verder niets horen van de vakantie. Dan het godsdienstig element: het gezin zit op zondag in de kerk, maar als het wat beter weer geweest was, zouden ze daarna naar het strand gegaan zijn. Verder nog een psalmversje in de nieuwe berijming, wat bij de meeste zondagsscholen op bezwaar zal stuiten.
Conclusie: niet aanbevolen. A. Doeland
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1990

Open Boekbeoordeling.