Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronSj. van Duinen

Wouter en de praathond, druk 1, 62 blz.
gebonden, veel leuke, grappige zwart-wit tekeningen, die de tekst goed uitbeelden, illustrator: Herman A. van Duinen, geschikt voor jongens en meisjes van ± 4 jaar om voor te lezen, van ± 7 jaar om zelf te lezen. Prijs f 6,50 (na 31-12-94 f 9,25).
Inhoud: Kleuter Wouter is pas verhuisd. Van de stad naar een dorp. Hij moet erg wennen aan zijn nieuwe woonomgeving. Hij mist vooral een kameraadje, met wie hij fijn zou kunnen spelen. Wat voelt hij zich soms eenzaam. Altijd speelt hij daarom alleen. Tijdens zijn spel gaat hij vaak op onderzoek uit, om zijn nieuwe omgeving beter te leren kennen. Dan is daar opeens een grote jongen. Jos heet hij. Zou die een goede vriend zijn? Jos plaagt Wouter veel met de "praathond". De griezelige "praathond", achter de bosjes bij een huis. Wouter gaat weer op onderzoek uit. En de "praathond" bestaat echt! Máár, of de hond inderdaad "praat" ., ontdek dat zelf maar samen met Wouter.
Conclusie: Een bijzonder leuk geschreven kinderverhaal. Het sluit goed aan bij de belevings- en ervaringswereld van kinderen uit de onderbuw van de basisschool. Zij zullen dit mooie en aantrekkelijke kinderboek graag zelf lezen of horen voorlezen.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. E. de Jong-Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.