Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronSj. van Duinen

Wouter in een witte wereld, druk 1, 70 blz.
gebonden, geschikt voor jongens en meisjes, leeftijd vóórlezen vanaf 4 jaar, leeftijd zélf lezen vanaf 6 jaar, A.V.I. 4, geïllustreerd met 34 mooie illustraties door Herman A. van Duinen. Prijs f 6,90 (Ná 31-12-1998 f 10,90).
Inhoud: Het heeft flink gesneeuwd. Het is echt een witte wereld. Wouter vindt dit heel fijn. Hij gaat sneeuw vegen, een mooie sneeuwpop maken en sneeuwballen. Maar hij vindt het niet leuk, dat niemand hem wil trekken op zijn slee. Totdat Jos, een grotere jongen, de slee wil trekken met zijn fiets. Maar Jos is een gemene jongen. Hij fietst een heel eind weg met Wouter op de slee. Helemaal naar een hoge dijk. En daar laat hij hem dan alleen achter. Wouter weet de weg naar huis niet meer. 0, wat erg! En bij Wouter thuis worden ze heel erg ongerust. Ze gaan overal zoeken, maar ze vinden Wouter niet. Wouter loopt verdrietig te dwalen. Als hij langs een schuur komt, gaat hij daar snaar zitten tegen de muur. Hij is zó moe! Gelukkig... daar wordt hij eindelijk gevonden door de vader van... Jos. Jos moet voor straf Wouter thuis brengen en eerlijk vertellen dat hij Wouter in de steek heeft gelaten. Hij belooft ook Wouter niet meer te plagen.
Conclusie: Een heel mooi en spannend boek met een goede en verantwoorde inhoud. Onze jonge lezertjes zullen ervan genieten. Vandaar:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel W. Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1998

Open Boekbeoordeling.