Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronBetty Bakker

Poesje Mauw, druk 1, 45 blz.
prijs gecartonneerd f 1,15; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een poes, achtervolgd door een hond, klimt in de boom, waar de brandweer haar tenslotte vandaan haalt. Strekking: Geen.
Conclusie: Niet geschikt voor uitdeling wegens het ontbreken van elke strekking.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Betty Bakker

Poesje Mauw, druk 1, 45 blz.
Poesje mauw door Betty Bakker. Kleine Janneman, het zoontje van de meester, wandelt met zijn poes over het schoolplein en de hond Bello van de buren jaagt achter de poes aan. Dat geeft de kinderen in de klas aanleiding tot allerlei verhalen. De ladder van de brandweer moet erbij gehaald om de poes weer uit de boom te krijgen. Bruikbaar verhaaltje met uiterste eenvoud van inhoud en vormgeving. Tot besluit wordt het hele verhaal nog eens in versvorm herhaald.(geb. f 1,15)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.

Betty Bakker

Poesje Mauw, druk 2, 45 blz.
prijs f 1,35 gebonden; jongensboek, leeftijd 7-8 jaar.
Inhoud: Janneman, het zoontje van de meester, speelt op het schoolplein. Bello, de hond van buurman Bonnema, jaagt de poes in de boom. De hele school leeft mee, als Bonnema probeert de poes uit de boom te halen. De vogels praten met de poes. De brandweer moet er aan te pas komen om het dier uit de boom te halen.
Conclusie: De opvoedkundige waarde van dit boekje is het bijbrengen van liefde en zorg voor dieren. Op zichzelf een zeer goede zaak voor kinderen en grote mensen. Maar de godsdienstige strekking is wel zo miniem, dat we dit boekje voor de uitdeling op het Kerstfeest niet kunnen gebruiken.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
Betty Bakker

Poesje Mauw, druk 3, 45 blz.
prijs geb. f 2,85, jongens en meisjesboek, leeftijd 6-7 jaar.
Inhoud: Janneman, het zoontje van de bovenmeester van een kleine dorpsschool speelt met zijn poesje op het schoolplein. De hond van de buurman wil 't poesje grijpen, maar dit vlucht in een boom. Hoe komt poesje er weer uit? Een probleem, dat tenslotte door de brandweer wordt opgelost.
Conclusie: Een leuk verhaaltje waarin de dierenliefde de boventoon voert. Verder neutraal, zonder pretentie. Wel vlot verteld in eenvoudige stijl.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1974

Open Boekbeoordeling.