Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Liesbeth Lems

Rossie ontdekt de rode vlam, druk 1, 184 blz.
Mei-pocket in slappe omslag; prijs f 1,25; jongensboek.
Inhoud: De vrienden Huib en Ap, die met hun ouders met vakantie zijn in Rockanje aan Zee, ontdekken door toedoen van de schrandere herdershond Rossie de schuilplaats van de Rode Vlam, een jongensclub. Zij vermoeden eerst dat het een stropersclub is. Het blijkt echter een jeugdnatuurclub te zijn. Toch ontdekken ze ook een echte stroper. Huib en Ap worden lid van de club en Rossie wordt zelfs erelid. Strekking: Bescherm de schoonheid van de natuur.
Conclusie: Een boeiend, avontuurlijk boek voor jongens van 14 à 15 jaar. Het boek is echter niet zo geschikt voor uitdeling op de Zondagsschool. Het is meer voor jongens van de Knapenvereniging. Daarom als boek aanbevolen. Echter matig aanbevolen voor de Zondagsschool.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1962

Open Boekbeoordeling.
Liesbeth Lems

Rossie ontdekt de rode vlam, druk 1, 184 blz.
Daarentegen verdient Rossie ontdekt de Rode Vlam door L. Lems een aanbeveling. Huib van Rossel gaat ieder jaar met zijn familie op vakantie in Rockanje waar hij zijn vriend Ab treft. Dit jaar heeft Huib voor het eerst zijn nieuwe speurhond Rossie bij zioh, die door zijn speurzin zorgt voor vele avonturen. De jongens ontdekken het bestaan van een geheimzinnige organisatie 'De Rode Vlam'. Allerlei voorbarige conclusies worden getrokken, waarbij het tot soms komische, soms spannende situaties komt. Uiteindelijk blijken zij te doen te hebben met een onschuldige jongensclub. Dit door en door jongensachtige verhaal is boeiend verteld en vormt een aantrekkelijk geheel. (f 1,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1962-63

Open IDIL-Gids.