Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronC. Grandia

Peter breekt zijn been, druk 1, 50 blz.
gebonden, enkele leuke en toepasselijke zwart/wit tekeningen door Ben Horsthuis, geschikt voor jongens en meisjes van 4-8 jaar. Prijs f 7,50 (tot 31 dec.).
Inhoud: Peter heeft een schommel gekregen. Daar is hij reuze blij mee. Samen met Dribbel, zijn onafscheidelijke hond, probeert hij de nieuwe schommel uit. Zijn papa heeft de schommel gemaakt en hij kan toch zó hoog...! Maar dan, als hij juist zo hoog gaat, valt hij van de schommel af én breekt zijn been. Dat doet veel pijn en hij moet naar het ziekenhuis, waar zijn gebroken been in het gips gaat. Nu kan Peter voorlopig niet meer schommelen en ook niet stoeien met Dribbel. Maar wat Peter wél kan en mag en doet, dat kunnen onze jonge lezertjes lezen of het kan voorgelezen worden in c.q. uit dit leuke kinderboek.
Conclusie: Een leuk geschreven kinderverhaal. Het is ook leerzaam: verhalenderwijs wordt beschreven voor de kinderen, wat er allemaal gebeurt, als je (zoals in dit geval) je been breekt. Het verhaal bevat ook een christelijke strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel E. de Jong-Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1993

Open Boekbeoordeling.