Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.B. Drewes

Woutertje wegloop, druk 1, 32 blz.
woorden in lettergrepen verdeeld; prijs f 0,40; in slappe omslag; geïllustreerd; jongens- en meisjesboek. Strekking: Wouter loopt telkens weg en vergeet dan z'n tijd. Vader bestraft hem, dan heeft hij spijt, maar valt telkens in 't zelfde euvel. Op z'n verjaardag krijgt hij een hondje, dat spoedig dood gaat. Daarna nog een jonge hond, maar die bijt alles stuk. Wouter geeft hem dan weg. Wouters gebrek wordt bestreden, ook wel met gebed en straffen en door hem een hond te geven. Er zit wel een godsdienstige strekking in, al had het "gebrek" wat sterker als z o n d e uit kunnen komen.
Conclusie: Aardig boekje, dat kleine kinderen (6-8 jaar) wel interesseren zal.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.
C.B. Drewes

Woutertje wegloop, druk 2, 32 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Woutertje is dol op honden. Als 't gezin een dagje aan zee is, dwaalt hij - vanwege een hond - van vader en moeder weg. Dank zij de speurzin van een andere hond wordt hij gevonden. Een andere keer vaart hij een eind met een schuit mee - alweer om een hond - en wordt door een agent thuisgebracht. Als vader en moeder verhuisd zijn, loopt hij weer met muzikanten mee. Echt Woutertje Wegloop. Hij krijgt op zijn verjaardag een hondje, dat helaas dood gaat. Een tweede hond moeten ze wegdoen, omdat hij alles stuk bijt. Strekking: Woutertje brengt z'n ouders vaak in onrust door weg te lopen. Hij heeft er ook wel spijt van en vraagt hen om vergeving. Dat moet hij ook aan de Heere Jezus doen, die hem ook leren wil, gehoorzaam te zijn.
Conclusie: Een aardig verhaaltje voor de jongere kinderen. Zowel uit christelijk als uit paedagogisch oogpunt verantwoord.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.