Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J.L. Schoolland

Samen naar opa Beun, druk 1, 54 blz.
prijs f 1,-; gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Henk en Kees gaan bij opa Beun logeren. Daar maken ze kennis met Arie, die maanden liggen moet, nadat hij bij de watersnood in het water gelegen heeft. Kees geeft hem zijn hondje, dat hij pas heeft gekocht en waarvan hij zoveel houdt. Van Henk krijgt hij diens prachtige schetsboek en kleurtjes. Het is voor beiden een opoffering, maar ze hebben het graag voor Arie over, omdat hij zoveel mist. Wanneer ze thuis komen wacht hun een verrassing... een hok met twee jonge konijntjes, voor ieder een. Conclusie; Een fijn boekje met opvoedkundige strekking. Goed geschreven.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
J.L. Schoolland

Samen naar opa Beun, druk 2, 54 blz.
prijs f 1,-, gebonden; jongensboek.
Inhoud: Kees is na de watersnood van 1953 ondergebracht bij een tante. Samen met zijn neefje Henk mogen ze logeren bij opa Beun. Daar maken ze kennis met een jongetje, dat nog ziek is tengevolge van de watersnood. Mede door het voorbeeld van Kees leert Henk iets voor een ander over te hebben. Strekking: De strijd tegen een karakterfout is niet eenvoudig en kan niet in eigen kracht geschieden. Je moet wat voor een ander over hebben.
Conclusie: De karaktertekening is wat al te zwart-wit. De kinderen doen wat al te grote-mensenachtig. Toch wel een goed boekje door de chr. inhoud. Geschikt voor jongens van 8-10 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.