Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJannie Krijger-Wisse

Pietertje is toch groot, druk 1, 32 blz.
prijs f 0,65 in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Pietertje vindt het zo erg, dat hij klein is. Hij vraagt elke avond aan de Here Jezus, of Hij hem groter wil maken, maar Hij doet het niet. Als hij naar de grote school gaat, wil hij Piet heten. Eens valt zijn vriendje Karel in het water, maar Pietertje helpt hem er uit. "Juffrouw", zegt de meester, "ik vind deze Piet tóch een flinke vent."
Conclusie: Een aardig boekje voor jongens van 6-8 jaar. Door het inlassen van enkele bijbelse gegevens, o.a. over het werk van de Here Jezus, heeft het enige godsdienstige waarde.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Jannie Krijger-Wisse

Pietertje is toch groot, druk 2, 32 blz.
prijs in slappe omslag f 0,75; jongensboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Pietertje en Kareltje zijn vriendjes. Ieder voor zich en allebei samen maken ze veel mee. Ze kunnen ruzie maken en elkaar helpen! Toen Pietertje naar de grote school ging, werd het Piet, maar hij gedroeg zich er niet altijd naar. Alleen die keer, dat hij Kareltje uit het water redde wel! Toen was hij toch groot.
Conclusie: Een geschikt boekje voor onze kleintjes. Aardige karaktertekening en opvoedkundig verantwoord. Heel gewone dingen van elke dag worden leuk en vlot verteld.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.