Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronR. de Groot

Pim Reuvers overwint, druk 1, 180 blz.
prijs f 3,25; gebonden; jongensboek.
Inhoud: Bij een clubje vrienden sluit Kobus Kaspers zich aan, de zoon van een gewezen N.S.B.er. Dit geeft de nodige verwikkelingen. Tot een uitbarsting van de haatgevoelens komt het in een vechtpartij. Pim Reuvers wil de situatie redden, maar komt in het water terecht, zodat hij ernstig ziek wordt. Maar de verzoening vindt daarna plaats.
Conclusie: De jongens zullen dit spannende boek graag lezen. Het heeft een goede godsdienstige strekking. Hoe moeilijk is het om vergevingsgezind te zijn, vooral tegenover hen, die onze vijanden waren. Voor de Zondagsscholen zal er denkelijk één bezwaar zijn, en dat is de prijs. Maar wanneer het lijden kan, geve men dit boek aan de groteren. Ze zullen ervan genieten.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.
R. de Groot

Pim Reuvers overwint, druk 1, 180 blz.
Pim Reuvers overwint, door R. de Groot, is een spannend verhaal van jongensbaldadigheden, waarin het onderwijzerszoontje Joop Klein zijn jaloersheid en daarmee zich zelf overwint; het zoontje van een N.S.B.-landwachter een edel karakter toont te hebben en het domineeszoontje Pim Reuvers de rol van vredestichter speelt. Dit boeiende karakterverhaal ligt wel zo in de Protestantse mentaliteit, dat het voor de Katholieke jeugd minder zal voldoen.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1954-55

Open IDIL-Gids.