Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJeanne Marie

Rudi en de rode rozen, druk 1, 45 blz.
prijs f 0,80; gebonden; jongensboek, leeftijd ± 6-8 jaar.
Inhoud: Rudi wil op school graag de beste zijn. Daarom neemt hij wel eens wat mee voor de juffrouw. Als Freekje van de nieuwe dokter op school komt, wordt dat moeilijker. Diens moeder heeft een prachtige bloementuin met veel snijbloemen. Dat ziet Rudi als hij bij Freekjee mag spelen en op school, als Freekje bloemen meebrengt. Wanneer juf jarig is, neemt Rudi rozen weg uit het plantsoen. Dat komt uit en als hij alles ook aan juf verteld heeft, komt het toch nog goed.
Conclusie: Een aardig boekje, dat niet alleen laat zien wat er allemaal in een kinderhartje kan omgaan, maar ook dat de zonde beleden moet worden om vergeving te ontvangen.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
Jeanne Marie

Rudi en de rode rozen, druk 1, 45 blz.
Rudi en de rode rozen is de titel van een moraliserend verhaaltje, door Jeanne Marie. Rudi wordt bevriend met Freekje, de zoon van een dokter, die een grote tuin vol zelfgekweekte rozen heeft. Rudi, die erg veel van zijn onderwijzeres houdt,is jaloers dat hij nooit van die mooie rozen mee naar school mag nemen. Op de verjaardag van de juffrouw steelt hij daarom rozen uit het park. Hij krijgt echter geweldige spijt en is heel blij als alles weer in orde komt. Een wel goed verzorgd verhaal, maar weinig origineel, wat ouderwets (geb. f 0,80)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.