Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. Rutgers van der Loeff-Basenau

Rossy, dat krantenkind, druk 4, 144 blz.
A. Rutgers van der Loeff-Basenau is in de "Drie Kroontjes-reeks" vertegenwoordigd met de 4e druk van Rossy, dat krantenkind. Rossy's ouders zijn uit Italiƫ geƫmigreerd naar Amerika in de hoop daar een beter bestaan te vinden. Ze waren nog erg jong toen Rossy werd geboren, die als couveusekindje van drie pond al meteen in het middelpunt van de belangstelling stond en een belangrijk deel van het krantennieuws uitmaakte. Op 14-jarige leeftijd komt Rossy opnieuw in de publiciteit als zij haar jongste broertje uit hun brandende huis redt en daarbij een hand verliest. Toch weet Rossy haar werkelijkheidszin en levensmoed te bewaren. Een opbouwend, prettig geschreven boek, met een zeer goede karaktertekening. (geb. f 2,75)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1961-62

Open IDIL-Gids.

A. Rutgers van der Loeff-Basenau

Rossy, dat krantenkind, druk 13, 138 blz.
Rossy wist later niet meer hoe ze uit het brandende huis was gekomen. Ze sleurde het bundeltje met haar broertje erin naar buiten en vluchtte met hem de nacht in. Achter hen stond alles wat ze hadden in lichterlaaie. Hoe moest hun grote familie nu leven? Zouden ze ooit weer een huis krijgen?
De kranten stonden vol van 'dappere Rossy met haar krantenwijk'. An Rutgers van der Loeff las over Rossy in een tijdschriftartikel. Ze kon zich goed voorstellen wat er met iemand die als heldin werd beschouwd in Amerika gebeurde, vooral omdat ze veel in dat land heeft rondgereisd.
Omschrijving inhoud in boek