Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



M.C. Capelle

Sjanti het bedelmeisje, druk 1, 32 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; meisjesboek, leeftijd 8-12 jaar.
Inhoud: De ouders van Sjanti zijn gestorven. Ze komt in huis bij een oom, maar die jaagt haar weg, omdat ze een getekende is. Ze heeft nl. aan elke hand zes vingers. Oom is bang, dat door haar aanwezigheid ongelukken hem zullen treffen. Ze wordt in huis opgenomen door een oude christin. Deze zorgt er voor, dat Sjanti in een zendingstehuis komt. Ook dáár wordt ze door enkele kinderen gesard om haar handen. Als ze weg wil lopen, komt dat uit. Haar handen worden geopereerd en alles wordt goed. Strekking: Heidens bijgeloof overwonnen door christelijke liefde.
Conclusie: Een mooi zendingsverhaal, dat met spanning zal worden gelezen. Zonde en vergeving goed beschreven.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
M.C. Capelle

Sjanti het bedelmeisje, druk 2, 32 blz.
prijs in slappe omslag 45 cent; meisjesboek.
Inhoud: Na de dood van haar ouders komt Sjanti bij een oom in huis, die niet goed voor haar is. Zij heeft twaalf vingers, oom denkt dat zij de oorzaak is van allerlei ziekten in zijn huis. Zij wordt opgenomen door een oude vrouw, een christin, die haar in een zendingshuis brengt. Ook hier heeft zij het eerst niet gemakkelijk, maar na een operatie van haar handen komt alles goed.
Conclusie: Dit is een mooi boekje voor de kleinen, dat een goede strekking heeft. Het brengt ook in contact met het zendingswerk en het is goed, dat de kinderen hiervan iets weten wat de praktijk aangaat. Heel kinderlijk beschreven, zal het zeker boeien.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1959

Open Boekbeoordeling.