Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G.H. van Maren

Stand by!, druk 1, 191 blz.
prijs f 1,50 in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Een verhaal van een moeilijke jongen, die door domme dingen te doen in grote moeilijkheden raakt. Na een bange nacht en verschillende verwikkelingen komt de oplossing. Ook volgt schuldbelijdenis van de jongen. Strekking: Zeer spannend verhaal, zeer romantisch geschreven, vol spanningen en jongens-onhebbelijkheden. Weinig is te merken van godsdienstige strekking. Voor onze kinderen te romantisch.
Conclusie: Niet geschikt, te avontuurlijk. Alleen heel op 't laatst wordt gesproken over dankbaarheid voor een genezen ziekte.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
G.H. van Maren

Stand by!, druk 1, 191 blz.
Stand By! door G.H. van Maren speelt zich af in de schaduw van de Delta-werken waar de Zeeuwse tiener Gerben Ro-sier er met de zalmschouw van een ander op uit trekt en ondoordachte dingen doet, die hem met de politie in aanraking brengen. Het verhaal heeft een aantal verrassende wendingen, tekent het grillige karakter van Gerben voortreffelijk, biedt interessante couleur locale en legt alleen somtijds onevenwichtige normen aan in de beoordeling van goed en kwaad. Een avonturenroman die in meerdere gedeelten boven de middelmaat uit komt. (f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.