Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Diet Kramer

Zes plus een werd zeven, druk 1, 259 blz.
ZES PLUS EEN WERD ZEVEN
Een gezin van zes + een vreemde eend in de bijt! Rond dit eenvoudige gegeven heeft Diet Kramer een voortreffelijk boek gemaakt. "Als de ouders nu maar niet vergeten de titel te noteren ..."
Utrechts Nieuwsblad

"Men kan het gerust dertienjarigen in handen geven, en naar boven is er geen leeftijdsgrens."
Rotterdams Nieuwsblad

"Diet Kramer toont zich ook nu weer de schrijfster, die zich op de begane grond houdt, die het gegeven niet forceert en haar figuren, al naar hun verschillende aard, op zeer aanvaardbare wijze typeert.
Amersfoortse Courant

"Diet Kramer heeft ... opnieuw een kostelijk boek toegevoegd aan de reeks, die reeds van haar hand verschenen."
Delftse Courant

"Een min of meer romantisch gegeven dus, maar de uitwerking is zo verantwoord als die van de beste psychologische romans."
Vrouwenpost

"Diet Kramer heeft al heel wat mooie meisjesboeken op haar naam staan, maar dit lijkt ons zeker een van haar beste werken."
De Oost-Gelderlander

"Echt Diet Kramer. Dat zegt feitelijk genoeg. Een boek, dat twinkelt van leven; geestig en zielkundig waar.
Rotterdamse Kerkbode

"Dit boek is werkelijk goed geschreven, vlot van stijl, aardig van taal, raak van visie, precies getypeerd; en vooral de ideale familiegeest wordt aangemoedigd.
Informatieblad voor de "Vrienden van het boek voor de jeugd"
Omschrijving inhoud in boek
Diet Kramer

De grote verandering, druk 3
Van "Zes + een werd zeven", door Diet Kramer verscheen een herdruk onder de titel: De grote verandering. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gaat de achtjarige Rick, om aan te sterken na een ernstige ziekte, bij haar oom en tante in Zwitserland logeren. Tengevolge van de oorlog wordt zij hier ruim zeven jaar als enig kind opgevoed. Haar zeer gefortuneerde pleegouders kunnen haar alles geven wat haar hartje begeert. Als zij thuis terugkeert, in de prettige maar zeer eenvoudige sfeer met vier andere kinderen, blijven de moeilijkheden niet uit, want Rick past zich moeilijk aan. Moedig houdt ze vol en... overwint. Een buitengewoon mooi boek. De schrijfster kent jonge mensen door en door. (geb. f 4,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.