Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. Vogelaar-van Amersfoort

Tasjesdief in New York, druk 1, 81 blz.
geschikt voor jongens vanaf ± 9 jaar, AVI 7, gebonden, geïllustreerd met 7 mooie zwart-wit tekeningen van Jaap Kramer. Prijs f 11,90.
Inhoud: Ben is een jongen, die het heel erg moeilijk heeft in zijn leven. Zijn moeder is al enkele jaren overleden en zijn vader is zwaar verslaafd aan alcohol. Op een kwade dag wordt Ben door zijn vader voorgoed het huis uitgejaagd. Ben komt dan in contact met een jeugdbende. Die jongens leven van (tasjes)diefstal en ze zijn dakloos. Ben moet ook meedoen. In de eerste tas, die hij in de metro steelt van een jonge vrouw, vindt hij ook een Bijbeltje. Voorin staan haar naam en adres. Op een wonderlijke wijze komt hij later in contact met deze vrouw. Zij neemt hem liefdevol op in haar huis. Daardoor leert Ben de Heere kennen en komt hij tot een nieuw leven.
Conclusie: Dit boek geeft een goede indruk van de grauwe ellende van ontspoorde jongeren, waarvan er thans, helaas, zovelen zijn. Het is te hopen, als jongeren dit lezen, dat het hen zal afschrikken en hen moge behoeden voor het gaan op zulk een heilloze dwaalweg. Maar ook, dat de Heere in Zijn almacht en onbegrensde liefde, op een wonderlijke wijze, kan redden en bevrijden uit zo'n doodlopend en opgejaagd bestaan, om dan te doen wandelen in Zijn wegen. Vandaar:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen aan den IJssel W Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.