Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronCoby Bos

Tims verrassing, druk 1, 38 blz.
prijs f 0,55; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Tim zou met de Kerstdagen graag een kerstboom hebben. Maar door de ziekte van vader en oma loopt alles anders, dan hij zich voorgesteld heeft. Moeder heeft er nu geen aandacht voor. Van zijn zakgeld koopt hij zelf een boompje. Maar moeder heeft tenslotte ook nog een boompje gekocht. Men besluit dit te geven aan een arm jongetje in de buurt. Zo blijft zijn boom toch nog een grote verrassing. Strekking: positief-christelijk. Gebruik van kerstboom.
Conclusie: Aardig boekje; de kerstboom neemt een veel te voorname plaats in, ofschoon ook gewezen wordt op het feit dat deze het Kerstfeest niet uitmaakt.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
Coby Bos

Tims verrassing, druk 1, 38 blz.
In Tims verrassing vertelt Coby Bos-Goedhart, hoe de vader en oma van kleine Tim vlak voor. Kerstmis ziek worden. Zijn moeder heeft geen tijd om aan een kerstboom te denken. Tim gaat moeder dan verrassen door zelf een boompje te kopen. Aan het eind vertelt Tims moeder zeer terecht dat je met Kerstmis eerst en vooral aan de here Jezus moet denken, en dat kerstbomen er zijn voor de gezelligheid. Een aardig eenvoudig geschreven kerstverhaal, behorend tot de goede middelmaat. De protestantse geest is nauwelijks merkbaar. (f 0,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.