Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronMax de Lange-Praamsma

Toen Baudieneke twaalf was, druk 1, 60 blz.
prijs f 0,75; gecartonneerd; geïllustreerd; meisjesboek. Strekking: B. is een lief, behulpzaam meisje, ze helpt mee iets te verdienen. Wordt, ondanks alle middelen, stokdoof. Leert met Moeder en Oma bidden om genezing, maar "Uw wil geschiede". Tegen Kerstmis gebeurt een wonder: ze kan weer horen! Heerlijk Kerstfeest! Gebruik van kerstboom.
Conclusie: B. wordt erg geïdealiseerd: ze is erg braaf. We lezen niet van zonde. Wel een ontroerend boekje. ècht gebeurd. Zal graag gelezen worden. De vrome Grootmoeder is een fijne figuur. Mooie uitgave.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1947

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Toen Baudieneke twaalf was, druk 2, 61 blz.
prijs f 0,95; gebonden; meisjesboek, leeftijd ±10-14 jaar.
Inhoud: Baudieneke, een meisje van 12 jaar, wordt stokdoof. 't Is voor moeder een hele toer dit "over te geven". Doch door genade leert ze dit, als Baudieneke heel ernstig ziek is. Gelukkig herstelt ze weer; minstens drie blijven bidden om genezing van de doofheid. God doet Moeder, Grootmoeder en Baudieneke dit wonder beleven voor Kerstdag. Ze vieren dan in dankbare stemming tezamen het Kerstfeest. Gebruik van kerstboom.
Conclusie: De schrijfster geeft ons een "waar verhaal". 't Is goed om ook dit boekje onder de aandacht van jonge lezers te brengen. God verhoort het gebed op Zijn tijd, op Zijn wijze.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.