Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronHetty Drost

Twee armbandjes, druk 1, 30 blz.
prijs gebonden f 0,95; meisjesboek, 8-10 jaar.
Inhoud: Marjon mocht een kerstengeltje wezen bij het kerstspel van de padvinders. Op het laatste ogenblik dreigde het in de war te lopen, doordat een ander meisje haar van diefstal van haar armbandje verdenkt. Langs wonderlijke wegen komt het toch nog goed. Gebruik van kerstboom (in negatieve zin).
Conclusie: Een wat vreemd verhaal, waarin kerstgeschenken en het geloof in geluksengeltjes een plaats krijgen naast de tekening van het valse kerstfeest, dat van Jezus' geboorte niet weet, en het ware dat juist daarin zijn vreugde beleeft. Het is meer voor padvinders bedoeld dan voor de Zondagsschool. Een boekje ook, dat in onze gezinnen niet thuis hoort.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Hetty Drost

Twee armbandjes, druk 1, 30 blz.
Twee armbandjes door Hetty Drost. Een klein meisje dat met de padvinderij moet oefenen voor het kerstfeest heeft eerst nog een avontuur te doorstaan - waarbij ze in aanraking komt met verschillende kerstvieringen - voordat ze haar vriendinnetje kan uitleggen dat zij allebei hetzelfde armbandje hebben gekregen. Wel wat zouteloos en met een te dik opgelegde moraal. (f 0,95)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.