Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronCorry Blei-Strijbos

Twee kleine zwervers, druk 1, 53 blz.
14 t.d.t., G.K.C.B., J.M. 6-8 j. 't Poesje van Liesje en Micky, het hondje van Kees, Liesjes buurjongetje zijn in een sneeuwnacht weggelopen. Ze brengen heel wat narigheden teweeg en worden eindelijk met veel moeite teruggevonden. Een boeiend kinderverhaal, dat keurig is uitgevoerd. Maar het is een verhaal zonder enige strekking en daarom durven wij het voor de uitdeling op de zondagsscholen niet aan te bevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1963

Corry Blei-Strijbos

Twee kleine zwervers, druk 1, 53 blz.
prijs gecartonneerd f 0,95; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een poesje en een hondje gaan op een nacht er van door. Na verschillende avonturen komt het hondje in het asiel terecht, waar het door zijn baasje wordt afgehaald. Het poesje wordt door de brandweer uit een hoge boom gehaald en aan de eigenaar afgegeven. Strekking: Zo maar een verhaaltje van twee weggelopen dieren en twee verdrietige kinderen. Geen werkelijke strekking. Gebruik van Heer.
Conclusie: Zo maar een boekje zonder meer. Geschikt voor de kleinere jongens en meisjes.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1963

Open Boekbeoordeling.
Corry Blei-Strijbos

Twee kleine zwervers, druk 1, 53 blz.
Twee kleine zwervers door C.B. Blei-Strijbos vertelt hoe het poesje Nel van jarige Liesje en het hondje Micky van kleine Kees in dezelfde winternacht op stap gaan. Ze spelen eerst samen in de sneeuw en gaan dan elk op avontuur. De poes moet tenslotte door de brandweer uit een boom worden gehaald en Micky belandt in een asiel, waar hij door zijn baasje wordt gevonden. Een niet onaardig verhaaltje in korte hoofdstukjes, een beetje hevig, - 'van het dier uit' -, geschreven. Het behoort tot de geschikte middelmaat. (geb. f 0,95)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1963-64

Open IDIL-Gids.

Corry Blei-Strijbos

Twee kleine zwervers, druk 4, 53 blz.
prijs gebonden f 2,85; jongens- en meisjesboek, 1ft. 7-10 jaar.
Inhoud: Het poesje van Liesje en het hondje van Kees lopen op een nacht weg van huis. De erop volgende dag beleven ze allerlei avonturen. Politie, brandweer en asyl komen er aan te pas. Maar gelukkig komen ze tenslotte allebei weer bij hun eigen baasje terug.
Conclusie: Een aardig boekje, met toch niet zo heel veel strekking. Op blz. 31 wordt "Heer" gebruikt voor Heere. Eenvoudig.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1974

Open Boekbeoordeling.