Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronL. Quak

Tòch met vakantie, druk 1, 123 blz.
prijs f 2,10 gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: De families Duursma en de Jong kunnen op het laatste ogenblik toch nog met vakantie. Ze gaan naar de bossen. Daar beleven de kinderen ontzettend veel. Ze helpen een verongelukte brozem; ze ontdekken een blokhut uit de oorlog; ze verdwalen en nog veel meer. Strekking: De vakantie is een gezellige tijd, waarin je bij alle genoegens toch aan anderen denken moet en de helpende hand behoort te bieden. In nood kan de Heere helpen en het is goed Hem er om te bidden. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een aardig boekje met veel afwisseling; daar het een vakantieverhaal is, blijft het wat aan de oppervlakte. Overigens zal het zijn weg wel vinden,
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
L. Quak

Tòch met vakantie, druk 1, 123 blz.
Tòch met vakantie door L. Quak is een pretentieloos verhaaltje over een familie dié veertien dagen in een zomerhuisje gaat wonen. Dit kan alleen omdat de aanvankelijke huurders wegens ziekte van de moeder hebben moeten afschrijven. Ze krijgen de aardige gedachte het wildvreemde dochtertje van die familie te laten overkomen. Iets bijzonders gebeurt er dan verder eigenlijk niet. (geb. f 2,10)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.