Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronP. Joh. Zonruiter

Twee jongens op avontuur , druk 1, 231 blz.
..de titel doet niet vermoeden, welk een origineel en levensecht verhaal hier aan onze jongens van zo tussen twaalf en zestien wordt voorgezet. Maar ook ouderen zullen ongetwijfeld met veel genoegen dit vlotte en geestige verhaal genieten van de twee H.B.S.-ers, die hun dorpsveldwachter - de vader van een der jongens - op prachtige, maar gans niet onwaarschijnlijke manier helpen bij het op sporen van een zwarthandelaarscomplot. Kenners van het gebruikelijke soort jongensboeken รก la Dik Trom en zo denken nu natuurlijk al: "Aha, een dorpsveldwachter! Kun je daarvan nog meer verzinnen dan zovele schrijvers al deden?" Ze zullen opkijken van dezen veldwachter! De figuur, die de heer Zonruiter hier geschapen heeft, is een warmvoelend man, die weet wat zijn plicht is en die ook doet in de jaren, dat ons land bezet is. De intrige van het boek is met vakmanschap in elkaar gezet en heeft verscheidene aardige vondsten.
Dit is gezonde lectuur, die men gerust zijn jongens in handen kan geven. Wel is het aan te raden, dat vader het boek ook eerst eens leest, want dan heeft die er ook een prettige avond aan. "Twee jongens op avontuur" is keurig verzorgd, zowel wat papier als typographie betreft en het is verlucht met een aantal goede tekeningen van Hein Kray. (Goudse Courant)
...allerlei spannende gebeurtenissen. De jeugd zal het verslinden. (De Hervormde Kerk)
...als u voor uw jongen(s) nog een prettig boek van Sint wilt vragen, dan zal hij u dit wel voorleggen. (De Rotterdammer)
Omschrijving inhoud in boek