Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



K. Norel

Van diredomdeine, druk 1, 94 blz.
prijs f 1,20; gebonden; jongensboek.
Inhoud: Historisch verhaal over het ontzet van Enkhuizen door de Watergeuzen. Een jongen, Krijn, heeft daaraan meegeholpen. Strekking: Waarin een kleine jongen groot kan wezen. Niet "expressis verbis" een strekking. Het historisch descriptium overheerst,
Conclusie: Wel aanbevolen lectuur voor geschiedenisles, aan kinderen die van geschiedenis houden. Niet specifiek christelijk.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
K. Norel

Van diredomdeine, druk 1, 94 blz.
Van diredomdeine is de titel van een historisch verhaal van K. Norel, spelend in de Tachtigjarige Oorlog. Krijn, een ferme jongen uit Enkhuizen, is in de gelegenheid op verschillende manieren er toe bij te dragen dat zijn vaderstad tot tweemaal toe aan de aanslag der Spanjaarden ontkomt. Hij waarschuwt tijdig voor een Spaanse bezetting, brengt berichten over voor zijn vader, die bij deze gebeurtenis een voorname rol speelt, en met heel de stad zingen zij na het beleg: "Van diredomdeine van diredomdoes, Vivent les geux is nu de loes". Alhoewel sterk protestants getint, is het historisch gezien toch wel geschikt.(geb. f 1,20)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.