Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Johan Hidding

Ad en Ankie , druk 1, 47 blz.
geb., leuk geill. Jongens en meisjes van 6-8 jr. Prijs f 2,90.
Inhoud: Ad en Ankie (broer en zus) beleven in elk boekje allerlei verrassende avonturen, die steeds weer goed aflopen. In elk boekje krijgt ook het (kinder)-gebed een goede plaats.
Conclusie: Dit zijn, speciaal voor beginnende lezertjes, drie heel leuk geschreven boekjes met een verantwoorde inhoud. Hoewel de hoofdpersonen in alle drie boekjes dezelfde zijn, is het toch geen doorlopende serie, maar vormt elk boekje een verhaal op zich. Toch denk ik, dat onze meisjes en jongens, als ze eenmaaLéén boekje hebben gelezen, ook graag de andere deeltjes zullen willen hebben, zó leuk zijn ze.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1981

Open Boekbeoordeling.
Johan Hidding

Ad en Ankie , druk 1, 47 blz.
geb., illustraties niet geweldig, geschikt voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar. Prijs f 2,90.
Inhoud: Nieuwe belevenissen van Ad en Ankie, met als hoogtepunt moedersverjaardag. Sommige verrassingen mislukken: Ad snijdt zich met een mes als hij seringtakken van de boom wil snijden. De verf, waarmee ze de nieuwe tuintafel mooi rood willen verven, kleurt ook hun gezicht, haren en kleren plus die van neef Paultje. Moeder vindt dit geen fijne verrassing! Maar ze weet alles in goede banen te leiden.
Conclusie: Een gezellig boekje. Fijn gezinsleven. Er gebeurt wel erg veel in één boekje. Het gebed wordt m.i. te nadrukkelijk gebruikt om het godsdienstig element in te voeren.
Eindoordeel: Aanbevolen M.C. R.-Vr.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.