Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Johan Hidding

Ad en Ankie , druk 1, 44 blz.
geb., leuk geill. Jongens en meisjes van 6-8 jr. Prijs f 2,90.
Inhoud: Ad en Ankie (broer en zus) beleven in elk boekje allerlei verrassende avonturen, die steeds weer goed aflopen. In elk boekje krijgt ook het (kinder)-gebed een goede plaats.
Conclusie: Dit zijn, speciaal voor beginnende lezertjes, drie heel leuk geschreven boekjes met een verantwoorde inhoud. Hoewel de hoofdpersonen in alle drie boekjes dezelfde zijn, is het toch geen doorlopende serie, maar vormt elk boekje een verhaal op zich. Toch denk ik, dat onze meisjes en jongens, als ze eenmaaLéén boekje hebben gelezen, ook graag de andere deeltjes zullen willen hebben, zó leuk zijn ze.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1981

Open Boekbeoordeling.
Johan Hidding

Ad en Ankie , druk 1, 44 blz.
geb., niet geweldig geïllustreerd, geschikt voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar. Prijs f 2,90
Inhoud: Avontuur in een bijenhuisje met prikkende bijen en een berispende moeder. Nog meer avonturen: neef Paultje is jarig. Ad, Ankie en Paultje vormen een optocht met de toeter, die Paultje heeft gekregen, een trommel en een fietsbel. Na afloop redden ze een vogel. Hierna kopen ze een worst bij de slager die opgegeten wordt door Jura de hond. Ankie valt in de vijver en wordt door de bakker gered. Het boekje ademt een goede sfeer. Moeder legt uit dat ook de bijen door God geschapen zijn. In het avondgebedje wordt vergeving gevraagd voor ongehoorzaamheid.
Conclusie: Erg veel losse avonturen in één boekje. Waarschijnlijk wel aardig als voorleesboekje. Het avondgebedje lijkt wat te worden gebruikt om het christelijke element in het boekje aan te brengen.
Eindoordeel: Aanbevolen M.C. R.-Vr.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.