Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Anne de Vries

Als Jezus wederkomt, druk 1, 31 blz.
G.K.C.O. (Cart. bandje). 15 t.d.t. Dit boekje wil voor kinderen de wederkomst van Christus beschrijven. En het doet dat op bevattelijke, zelfs uitnemende wijze. Het gaat uit van de hemelvaart, gebruikt de gelijkenissen van de maagden en de talenten, verder een aantal practische voorbeelden en stelt in het algemeen de wederkomst voor als het groote feest, waarop ook de kinderen wachten. Het behandelt een moeilijk onderwerp, en het behandelt dit inderdaad goed. Bij de uitnemende qualiteiten van dit boekje is één ding jammer. Het element van genade komt te kort. De Heer De Vries houdt zich te uitsluitend aan de teksten, die van verwachten als doen spreken. Aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1940

Anne de Vries

Als Jezus wederkomt, druk 3, 31 blz.
prijs 55 cent; gecartonneerd; geïll.; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-9 j.
Inhoud: Op zeer kinderlijke wijze vertelt de schrijver de gelijkenissen van de wijze en de dwaze maagden en van de talenten. Strekking: We moeten bereid zijn om Jezus te ontmoeten als Hij wederkomt. Daartoe is nodig God lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf. Gebruik van Heer.
Conclusie: De schrijver heeft het niet nodig geacht om er de nadruk op te leggen, dat zelfs voor zeven- en achtjarigen hartveranderende genade nodig is. Een jammerlijk tekort in dit overigens ernstige, degelijke boekje.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1950

Open Boekbeoordeling.
Anne de Vries

Als Jezus wederkomt, druk 4, 31 blz.
prijs gecartonneerd f 0,70; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Dit boekje vertelt de gelijkenissen over de toekomst van de Heere Jezus. Het verhaal van de vijf wijze en vijf dwaze maagden en de andere twee gelijkenissen uit Matth. 25.
Conclusie: Anne de Vries kan mooi vertellen. Dit doet hij ook in dit boekje, dat een onderwerp behandelt, waar onze kinderen zeker ook van moeten weten. Daarom valt het zeer te betreuren, dat in dit boekje niet duidelijk uitkomt, dat alleen genade ons in de hemel brengt. Wat al te veel wordt de nadruk er op gelegd, dat wij ons best moeten doen. Daarom kunnen we deze boekjes voor de uitdeling op Kerstfeest niet aanbevelen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.