Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.M. van den Berg-Akkerman

Als een droom, druk 1, 61 blz.
prijs 80 ct; gecartonneerd; geïll.; meisjesboek, leeftijd 9-12 jaar.
Inhoud: Dineke mag bruidsmeisje zijn als haar tante Caroline trouwt. Een feestjurk kan moeder echter niet betalen. Hoewel door anderen geplaagd, strijdt Dineke tegen de begeerte. Tante lost de moeilijkheid op, door zelf een pracht-jurk te maken, een, die veel mooier is dan Dineke ooit heeft durven hopen. Strekking: Strijd tegen begeerte en grootsheid des levens en het beoefenen van zelfverloochening. Het heil in Christus meer te achten dan alle aardse goed.
Conclusie: Aardig verhaal. Vlot en kinderlijk, godsdienstige strekking in orde. Godsdienst niet met de "haren" erbij gesleept.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1950

Open Boekbeoordeling.
C.M. van den Berg-Akkerman

Als een droom, druk 1, 61 blz.
In Als een droom, door C.M. van den Berg-Akkerman, mag kleine Dineke bruidsmeisje zijn bij een tante. Maar Dineke's ouders zijn arm en een jurkje kan er niet op overschieten. Groot is de teleurstelling, maar de verstandige moeder leert het kind deze te dragen. Tenslotte zorgt dei bruid zelf voor haar nichtje en Dineke krijgt een jurk "als een droom".

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1951

Open IDIL-Gids.

C.M. van den Berg-Akkerman

Als een droom, druk 2, 61 blz.
11 t.d.t., G.K.C.B., M. 9-12 j., (zie B.B. 1950). De illustratie is loffelijk. De uitvoering prijzenswaard en de strekking is goed. Aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1963