Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Co van der Steen-Pijpers

Van oude en nieuwe kranten, druk 1, 40 blz.
G.K.O. 6 t.d.t. Brammetje Buitenhuis loopt in beugels. De meester houdt een wedstrijd onder de jongens, wie de meeste oude kranten kan ophalen. Bram neemt uit een tramwachthuisje een stapel nieuwe kranten mee. Natuurlijk komt dit uit. Bram belijdt zijn schuld. Hij gaat als een zwak kereltje naar zee, herstelt, en komt als een sterke jongen terug. Hier zijn goede motieven op een goede manier verwerkt. Vooral, dat God niet altijd onze gebeden verhoort op de manier, die we ons voorstellen. We mogen bij ons bidden „Uw wil geschiede" niet vergeten. Zonder mopperen verdriet dragen kan ook een kind alleen in Gods kracht. De tekeningen zijn heel goed. We bevelen dit boekje voor de jonge lezers aan.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1949

Co van der Steen-Pijpers

Van oude en nieuwe kranten, druk 1, 40 blz.
Prijs f 0,40; in slappe omslag; geïll.; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Bram, een zwak ventje, dat in beugels loopt, wil ook graag een prijs hebben in een wedstrijd, wie het meeste oude papier verzamelt. Zo komt hij er toe een pak nieuwe kranten uit het tramhuisje te stelen. De meester weet op tactische wijze Bram op z'n kwaad te wijzen.
Conclusie: Een aardig verteld verhaaltje met opvoedkundige waarde. Geestelijke strekking oppervlakkig. Illustraties goed.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1949

Open Boekbeoordeling.
Co van der Steen-Pijpers

Van oude en nieuwe kranten, druk 1, 40 blz.
Brammetje kaapt kranten om een prijs te halen. Berouw hergeeft hem de vrede. Een fijn psychologisch en opvoedkundig verhaaltje.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1949-50

Open IDIL-Gids.