Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Max de Lange-Praamsma

Barbie's avontuur, druk 1, 76 blz.
prijs gebonden f 1,90; jongens- en meisjesboek, leeftijd 8-12 jaar, vooral voor meisjes.
Inhoud: Barbie's moeder ligt lange tijd in het Diaconessenhuis in de stad. In de avond van Sint-Maarten zingt ze met andere kinderen langs de huizen, allen met lampions in de hand. Ze krijgen veel snoep, fruit, enz. Dan maakt Barbie een geheim plan: zelf alles bij moeder brengen, 20 km lopen ver! De volgende morgen gaat ze vroeg weg naar de stad, zonder iets tegen vader, broer of zus te zeggen. 't Is woensdag, ze spijbelt een halve dag. Pas tegen de avond komt ze in de stad, doodmoe. Ze vraagt de weg aan een agent, die haar op de fiets neemt en via het politiebureau naar moeder brengt. Daar komen even later vader en broer en zus ook aan: allen blij na een vreselijke middag, door de onnadenkendheid van een 9-jarig kind. Gebruik van Heer Jezus (1 x).
Conclusie: Een boeiend en spannend verhaal, dat de kinderen verslinden zullen. Persoonlijk zou ik graag wat méér de godsdienstige zijde hebben laten uitkomen. De schrijfster kan dit uitstekend zonder "prekerig" te worden (blz. 72).
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Barbie's avontuur, druk 1, 76 blz.
BARRIE'S AVONTUUR door Max de Lange-Praamsma (f 1.90)
Een klein meisje wil haar moeder, die in het ziekenhuis ligt, verrassen. Ze gnat niet naar school, maar besluit al "het lekkers" dat ze op Sint Maartensdag heeft opgehaald, naar moeder te brengen. Ze loopt maar eventjes 26 km. ( 9 en zorgt er natuurlijk voor dat haar familie (die van niets weet) in ddodsangst zit. Hoewel wij 6 km. ook al een behoorlijke afstand gevonden zouden hebben, kunnen we toch niet anders schrijven dan: een goed verteld verhaal, dat jonge kinderen een paar spannende lees-uurtjes zal bezorgen.
Nederlands Dagblad, 1968