Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronH.J. Teutscher

Van twee grote klokken in een ver land, druk 1, 63 blz.
prijs f 1,-; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Twee klokken, gegoten hier in Nederland, worden naar Nieuw-Guinea gebracht. Deze klokken vertellen wat zij meemaken.
Conclusie: Dit is wat anders dan gewoon. Klokken worden sprekend ingevoerd en vertellen zo hun geschiedenis en alles wat er met hen en rondom hen gebeurt. Dat zij naar Nieuw-Guinea vervoerd worden is juist nu van betekenis en zo horen we iets van het werk der zending en de kerk aldaar. Maar daar zouden we juist graag iets meer over horen. Het is de vraag of dit boekje de kinderen boeien zal.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
H.J. Teutscher

Van twee grote klokken in een ver land, druk 2, 63 blz.
prijs f 1,10; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een klok vertelt, hoe hij met andere broertjes en zusjes in een fabriek werd gemaakt en hoe hij met zijn zusje de verre reis maakt naar Papoealand. De klok vertelt verder van de Papoea's, van de oorlog met de Japanners en hoe de kerk werd verwoest. De klok vertelt ook van het leven op de zendingspost in Nieuw-Guinea. Strekking: De bedoeling van de schrijver is blijkbaar om op kinderlijke wijze te vertellen van de zending onder de Papoea's. Het boekje vertelt van de moeilijkheden, maar ook van de zegeningen bij het werk der zending. Gebruik van Heer.
Conclusie: Knap en onderhoudend verteld. De schrijver houdt het 't gehele verhaal door vol om een klok in ongekunstelde vorm in de ik-vorm te laten spreken, zonder hinderlijk te worden. Met de beschrijving van de doop op blz. 39 kunnen we ons principieel niet verenigen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.