Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronWieland Wouters

Appie knapt het op, druk 1, 61 blz.
5 t.d.t., G.K.C.B., J. 8-9 j. Appie wil als verjaardagsgeschenk graag de prachtige verfdoos hebben die al zo lang in de etalage van de speelgoedwinkel ligt. Hij krijgt deze inderdaad en ook nog een nieuwe fiets. De oude verfdoos wil hij aan zijn zieke vriendje Theo geven. Na lang dralen komt hij tot de overtuiging dat hij de nieuwe aan Theo moet geven. Deze is al zo lang ziek. Zelf houdt hij de oude. Dit boekje is in de goede sfeer geschreven. Het is een goed christelijk verhaal, waarin tot uiting komt, wat christen-zijn met de daad betekent. Aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissi├źn van "Jachin", 1963

Wieland Wouters

Appie knapt het op, druk 1, 61 blz.
prijs gebonden f 1,10; jongensboek.
Inhoud: Appie krijgt op zijn verjaardag een prachtige verfdoos. Hij wil zijn oude doos dan aan zijn zieke vriendje geven, maar na veel strijd besluit hij toch de nieuwe aan hem af te staan. Dan is hij pas echt moeders grote held! Strekking: De Heere zorgt voor alle mensen, Het is makkelijk om flink te zijn, als het geen moeite kost, maar het heeft pas echt waarde, wanneer je jezelf overwinnen moet.
Conclusie: Een heel aardig boekje met een goede strekking.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1963

Open Boekbeoordeling.
Wieland Wouters

Appie knapt het op, druk 2, 56 blz.
prijs gecartonneerd f 1,25; jongensboek.
Inhoud: Appie, het zoontje van de veearts, wil op z'n verjaardag graag een mooie verfdoos hebben. Hij krijgt die ook en nu wil hij de oude geven aan Theo, een jongetje dat al een hele poos ziek is. Moeder keurt dit eigenlijk maar half goed, omdat ze vindt dat je iets moet geven, wat goed is en niet iets, wat je eigenlijk voor jezelf hebt afgedankt. Appie ziet dit zelf ook in en brengt zijn nieuwe verfdoos naar Theo. Strekking: Het is fijn als jonge kinderen al leren iets voor "hun naaste" te zijn. Gebruik van Heer.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Wieland Wouters

Appie knapt het op, druk 3, 56 blz.
prijs gebonden f 1,70; geïllustreerd; jongensboek, leeftijd 6-9 jaar.
Inhoud: Appie is de zoon van een veearts. Hij wil voor z'n verjaardag een mooie, grote verfdoos hebben, die hij in een etalage ziet liggen. Z'n wens wordt vervuld. Zijn oude slordige verfdoos knapt hij wat op en wil die aan zijn zieke vriendje Theo brengen. Moeder kijkt bedenkelijk. Na veel innerlijke strijd brengt hij Theo de nieuwe verfdoos. Nu is hij echt een held, zegt moeder.
Conclusie: Eenvoudig, kinderlijk boekje met wel wat onwaarschijnlijkheden. Weinig geestelijke diepgang.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.