Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronT. van der Roest-Kleinmeijer

Annemarie heeft een plan, druk 1, 126 blz.
prijs f 2,10 gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: De oude schoenmaker Geurt komt in moeilijkheden, omdat een modernere schoenmakerij zich in het dorp gevestigd heeft. Na een zorgelijke dag redt hij enkele kinderen, als hij een paar schoenen bij de notaris moet brengen. Het hele dorp komt in actie om voor Geurts oude dag te zorgen.
Conclusie: Dit boekje zullen de meisjes graag lezen. Het is goed geschreven met een christelijke strekking in het verhaal. Zeer bruikbaar voor onze Kerstuitdeling.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
T. van der Roest-Kleinmeijer

Annemarie heeft een plan, druk 2, 127 blz.
prijs gebonden f 2,65; meisjesboek, ook voor jongens, leeftijd 9-12 jaar.
Inhoud: Geurt, de oude schoenmaker van het dorp, kan er niet meer tegen op. De nieuwe schoenmaker berooft hem van bijna al zijn klanten. Hij wordt nors en opstandig. Vlak voor het Kerstfeest redt hij echter een aantal kinderen van een drijvende ijsschots in het IJsselmeer. Eén van hen, Annemarie van de notaris, verzint een prachtig plan. Geurt moet geholpen worden. De burgemeester, de notaris en zelfs de nieuwe schoenmaker bemoeien er zich mee. De ernstig zieke Geurt krijgt aller medewerking en kan voortaan zonder zorg leven. Donker Kerstfeest. Toch Kerstfeest. Want de liefde van God overwint, in het dorp, in het hart van Geurt.
Conclusie: Dit boekje prikkelt op een uitnemende wijze tot het beoefenen van de naastenliefde. De ogen open voor de noden van de ander. Het laat ook zien, hoe de oude schoenmaker zijn trots overwint. 't Kerstlicht schijnt in donkere harten. Het overwint de haat, de opstandigheid, de blindheid voor de noden van de naaste. Helaas is het geheel wat activistisch geworden. De diepte van de Kerstboodschap had er wat beter uit kunnen komen. Jammer van het woord "jakkes" op blz. 23.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.