Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jos A. Brusse

Au, mijn voet!, druk 1, 32 blz.
prijs 50 cent; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek, leeftijd 5-7 jaar.
Inhoud: Erik bezeert zijn voet tussen de spaken van vaders fiets en moet enige dagen van school thuisblijven. Hij krijgt bezoek van juf, een briefje van de klas en z'n vriendinnetje Gezieneke komt ook trouw. Als hij haar helpt tegen boze jongens, stoot Erik zijn voet en moet nog langer blijven zitten. Strekking: Een heel gewoon ongelukje met wat huiselijke vreugden. Gebruik van Heer en Here.
Conclusie: De kleine peuters zullen het wel aardig vinden. Er heerst wel een goede christelijke sfeer in gezin en school.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.
Jos A. Brusse

Au, mijn voet!, druk 2, 32 blz.
prijs in slappe omslag f 0,65; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Als vader en moeder op de fiets boodschappen gaan doen met hun kinderen, krijgt Erik z'n voet tussen de spaken. Hij moet enkele dagen rusten. Gezieneke, z'n vriendinnetje, komt hem opzoeken en geeft hem een legpuzzel. Ook de juffrouw komt. Als twee jongens Gezieneke plagen, neemt Erik het voor haar op en bezeert z'n voet opnieuw. Van Gezienekes ouders krijgt hij een platenboek. Eindelijk mag hij weer naar school en dan zegt de juffrouw dat het feest is, omdat hij weer beter is. Strekking: Heb ik niet kunnen ontdekken. Ook godsdienstig niet.
Conclusie: 'n Simpel verhaaltje voor de kleintjes. Hier en daar wat verward,
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.