Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Anna Pierpont Siviter

Binnen de paleispoorten , druk 1, 141 blz.
UITTREKSEL UIT DE PERSBEOORDEELINGEN:
Anna Pierpont-Siviter is, naar wij meenen, in de beschrijving van de geschiedenis van Nehemia, den Schenker aan het hof van koning Artaxerxes geslaagd. Zij heeft zich in haar materie uitnemend ingeleefd en haar winst gedaan met wat de opgravingen in de laathte tientalien van jaren aan het licht hebben gebracht. Zij heeft het gebeuren voor den critischen lezer aannemelijk gemaakt en aan haar personen kleur en vorm weten te geven. Er zit dus ernstige studie achter. En dan valt er voor een oplettend lezer wel wat te leeren. Aanbevolen onder beding dat men het niet te jonge lezers in handen geeft.
"Het Zoeklicht".

Wij kurrnen de lezing van dit boekje - genre Ben Hur - gerust aanbevelen en zijn van oordeel, dat de drukkerij in een behoefte voorziet door zulke waarlijk goede en uiterst goedkoope lectuur onder het volk te brengen. Tal van veel duurdere boeken zijn het lezen lang zoo goed niet waard en werken niet half zoo ontwikkelend ale deze.
"Friesch Dagblad".

Moge vooral onze rijpere jeugd dit mooie boek lezen. Want - en dit is de groote verdienste van de schrijfster - de echte en ware vaderlandsliefde wordt in dit book op uitnemende wijze geteekend.
"Chr.-Hist. Weekblad v. Zuid-Holland".

Dit boek geeft ons de levensgeschiedenis van Nehemia en doet dat zoo uitnemend, dat het welbekende Bijbelsche verhaal over dezen held des geloofs nieuwe waarde voor u krijgt; geen spoor hier van verromantiseeren der heilige geschiedenis, maar het levendig uitbeelden der Bijbelsche stof.
"Groninger Kerkbl. der Ned. Herv. Gem."
Omschrijving inhoud in boek