Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G.A. Aldus

Blinde Hendrik, druk 2, 93 blz.
Met vier foto's tusschen den tekst. Omslagteekening van JAN LUTZ. 2e druk
Ingenaaid f 0.95. Gebonden f 1.45.
"'t Is een sober met veel liefde geschreven verhaal. Ontroering grijpt den lezer aan bij het leed van den jongen, bij de smart van de ouders. God geeft toch nog in de duisternis veel licht. Henk heeft ook zijn kinderpret, fietst zelfs met zijn makkers. En ten slotte schenkt God hem een onafhankelijken werkkring!"Het zal elken gezonden jongen goed doen, den "mis-deelden" jongen stap voor stap te volgen."
De School m. d. Bijbel

"Gaarne bevelen we dit mooie boekje aan. Vaders en Moeders moeten dit eens lezen. En ook onze jongens en meisjes, die een paar goede oogen gekregen hebben. De schrijver heeft een warmen toon getroffen, doch sentimentaliteit is zorgvuldig geweerd; de humor ontbreekt niet."
H. A. v. D. HOVEN V. GENDEREN in "Onze Kinderen
Omschrijving inhoud in boek
G.A. Aldus

Blinde Hendrik, druk 2, 93 blz.
G.K.0. 95 cent. Het hoofd der school van het Chr. blindeninstituut "Bartimeüs" verhaalt de geschiedenis van een blinden jongen, die al heel vroeg zijn oogen heeft moeten missen. Op jeugdigen leeftijd komt hij in een Chr. Blindeninstituut en leert daar de muziek beoefenen. Later is hij in staat zijn eigen brood te verdienen als organist en muziekleeraar, terwijl hij zijn vrijen tijd benut, door het maken van borstels en matten. Netjes uitgevoerd, prettig verteld, verlucht met photo's van het instituut. Het zal met genot gelezen worden. Een welgeslaagd propaganda-boekje voor "Bartimeüs" van deskundige hand. Wel geen Zondagsschoollectuur, zooals we die gewoon zijn, maar toch niet geheel ongeschikt. Als leesboek op de Chr. school zelfs zeer aanbevelenswaard.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1931