Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJos A. Brusse

Brandtoren 'De Vlimmers', druk 1, 160 blz.
prijs in slappe omslag f 1,75; jongensboek.
Inhoud: Vier inbrekers doen een overval in een boerderij. De brandtorenwachter zou dat kunnen zien en aan de politie melden. Daarom houdt één van de misdadigers hem in bedwang met een revolver. Zoon Henk snapt de rovers, wordt gebonden, maar weet los te komen. Als een van de misdadigers in een gestolen auto op een nieuwe inbraak uit zijn zit Henk achter in de auto en weet de bende te ontmaskeren. Strekking: De misdaad leidt bijna altijd naar de gevangenis. Daarom is het maar beter er niet aan te beginnen.
Conclusie: Een knap verteld verhaal, dat jongens van tien tot twaalf jaar graag zullen lezen. Toch is het voor het doel van onze Zondagsscholen niet geschikt. Meer humanistisch dan christelijk. Daarbij is het een pocket.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Jos A. Brusse

Brandtoren 'De Vlimmers', druk 1, 160 blz.
Brandtoren 'De Vlimmers' door Jos A. Brusse. Henk Ulfers' vader is brandtoren-wachter. Als er in een naburige boerderij een grote som geld wordt geroofd, geraken vader en zoon op verschillende manieren bij deze misdaad betrokken. Onverschrokken Henk slaagt er zelfs in, de dievenbende op te sporen en te ontmaskeren. Het prettige leesbare boekje demonstreert een grote liefde voor de schoonheid van de levende natuur. (f 1,75)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.