Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



K. Norel

Cor en Corry in het hoge Noorden, druk 1, 77 blz.
prijs gebonden f 1,10; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Cor en Corry zijn met hun vader en moeder naar het hoge noorden van Canada verhuisd. Cor weet nog iets van vóór hun emigratie. Corry niet. Na allerlei ontdekkingen gedaan te hebben, vieren zij hun eerste kerstfeest in Port Radium, waar ze wonen en waar een ieder zich vergaapt aan de kerstmannen. Strekking: Het boekje geeft een indruk van de totaal andere gewoonten en situaties in Canada dan bij ons. Dat loopt uit op het meer Hollandse kerstfeest, dat in hun gezin gevierd wordt met vele vriendjes en vriendinnetjes.
Conclusie: Het is dè verdienste van dit boekje dat de nadruk gelegd wordt op de betekenis van het grootste Geschenk van Kerstfeest. Niet de soms geweldige cadeaux van de kerstmannen, maar de Heere Jezus, Die ieders hart vraagt. We kunnen dit boekje:
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1959

Open Boekbeoordeling.
K. Norel

Cor en Corry in het hoge Noorden, druk 1, 77 blz.
Een boeiend en leerzaam verhaal over een naar Canada geëmigreerd gezin, is Cor en Corry in het hoge noorden. Vader krijgt werk in het uiterste noorden, waar beren en elanden nog in het wild leven, de bever zijn wallen bouwt en het negen maanden van het jaar winter is. Op welke wijze vader, moeder en de beide kinderen zich aanpassen aan de Canadese levensgewoonten, maar tevens de eigen Nederlandse, vooral christelijke sfeer bewaren, dat wordt verteld in dit zeer goed geschreven boek van K. Norel. (geb. f 1.10)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1959-60

Open IDIL-Gids.