Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronH. Henszen Veenland

Australisch avontuur, druk 1, 190 blz.
prijs f 1,25; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Een boerenzoon vertrekt naar Australië om zich daar een bestaan op te bouwen. Dan kan hij zijn verloofde over laten komen. Met een vriend beleeft hij daar heel veel.
Conclusie: Op spannende wijze wordt verteld van hetgeen zij in Australië beleven. De jongens zullen dit boekje, dat in, de Bloesem-pocket-reeks is uitgegeven, graag lezen.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
H. Henszen Veenland

Australisch avontuur, druk 1, 190 blz.
Het was zeker geen slecht idee Australisch avontuur van H. te Merwe als 1e "Mei-Pocket" te kiezen. Wim de Bruyn, boerenzoon en oud-vlieger, emigreert naar Australië. Ergens in de rimboe vindt hij werk op een schapenfokkerij en sluit daar vriendschap met de chauffeur Peter Mac Duffy. Samen kopen ze van hun spaargeld een sportvliegtuig voor de transporten in het uitgestrekte land. Op een van die tochten moeten zij een noodlanding in de wildernis maken. Via de hulp van een groep inboorlingen komen ze weer in de bewoonde wereld terug, die hen reeds had opgegeven. Gevolgen: extra publiciteit èn voor beide vrienden een uitstekende baan. Een aardig boek, met veel bijzonderheden over de levensgewoonten der bevolkingsgroepen en over flora en fauna van Australië. Het verhaal is christelijk van inslag, hetgeen soms wat te veel benadrukt wordt. (f 1,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.