Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Van Robbie en Ineke, druk 1, 62 blz.
prijs f 1,-; gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Dit boekje vertelt van Ineke en haar kleine broertje. Allerlei huiselijke tafereeltjes worden er in beschreven, de ziekte van Robbie en het leren schaatsen van Ineke.
Conclusie: Een verhaal voor kinderen schrijven, dat als boekje uitgedeeld kan worden bij de Kerstfeestviering, is nog wat anders dan het beschrijven van allerlei gebeurtenissen in het leven van kinderen. Allerlei voorvalletjes zijn zo echt aan elkaar geregen. Kinderen zullen liever iets, dat pittiger is, lezen dan dit boekje, dat niet van oppervlakkigheid vrij te pleiten is. Daarom kunnen we het helaas niet aanbevelen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.


Van Robbie en Ineke, druk 1, 62 blz.
In het vriendelijke boekje Van Robbie en Ineke vertelt Jeanne Marie hoe het achtjarige Ineke een broertje krijgt. Ze leeft erg mee met de gebeurtenissen van alle dag uit het prille leven van de kleine baas, vooral als hij ernstig ziek wordt. Aardig en eenvoudig verteld, getuigend van groot godsvertrouwen. Maar er zijn zo enkele dingen die het verhaal toch wel in zeer specifiek protestantse mentaliteit voeren, die het jonge katholieke kind gemakkelijk in verwarring zouden kunnen brengen. Voorzichtigheid is daarom gewenst. (geb. f 1,-)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.