Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Elja Vlas

Dat ene schaapje, druk 1, 35 blz.
prijs f 0,55; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een klein schaapje, Norette, vertelt iets van haar eigen leven. Eerst bij een circus, later bij een herder. Het vertelt van gevaren en van de goede zorg van de herder. Ook vertelt het van een herder, die geen herder is, maar een "huurling". Strekking: Dit eenvoudig geschreven kinderverhaal schetst de liefde van de herder voor de schapen. Het kopen, het genezen, het verzorgen, het leiden in grazige weiden en aan stille wateren, kortom alles wat de Heere doet voor Zijn volk.
Conclusie: Een heel, heel aardig boekje. Jammer dat de bedoeling van dit verhaal slechts transparant gemaakt wordt voor de kinderen door het versje op de laatste bladzij. Dit had misschien iets nadrukkelijker gekund.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
Elja Vlas

Dat ene schaapje, druk 2, 36 blz.
prijs 55 cent; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een klein schaapje "Norette", vertelt haar levensgeschiedenis. Het moet in een circus kunstjes vertonen. Bij een ongeluk breekt ze haar pootje. Het moet naar de slachter, maar er komt een goede herder, die koopt het schaapje en verzorgt het goed. Ook wordt nog van een huurling verteld. Aan het eind mooie versjes van de Goede Herder, Strekking: Wat een goede herder is, wordt prachtig uitgebeeld. Zo zal de gelijkenis van "De Goede Herder" kunnen worden verstaan.
Conclusie: Niet alle jonge lezertjes zullen direct door hebben, wat de bedoeling is van dit verhaal. Maar toch is het van grote waarde en daarom
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.