Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronP. de Zeeuw J.Gzn.

De Franse spion, druk 1, 93 blz.
prijs f 1,20 gecartonneerd; jongensboek.
Inhoud: Eem wees wordt door zijn oom gedwongen spionnagewerk te verrichten in Bergen op Zoom. Wat een spanningen maakt hij in deze plaats mee. Met een brief keert hij terug. maar niet geschreven door vrienden van de Fransen. Deze jongen weet met zijn zuster te ontkomen naar Bergen op Zoom, waar hij blijk geeft een flinke vent te zijn.
Conclusie: Een historisch verhaal, dat zich afspeelt tijdens het beleg van Bergen op Zoom. Het is heel goed, dat kinderen de historie kennen van ons volk. Door zo'n verhaal gaat de geschiedenis voor hen leven, dit is wat anders dan jaartallen leren! Het is een mooi, boeiend verhaal.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.
P. de Zeeuw J.Gzn.

De Franse spion, druk 2, 93 blz.
prijs f 4,40 gebonden; jongens en meisjesboek; leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Jacques Landberg weet Bergen op Zoom binnen te komen met een brief van zijn oom bestemd voor een kapitein van het Hollandse leger. Verondersteld wordt dat deze kapitein Frans-gezind is, dus een verrader in het leger is. Ds. Folkers helpt de jongen er doorheen met hulp van nog anderen, omdat deze jongeman niet weet van de inhoud van de brief. De kapitein blijkt inderdaad een verrader te zijn.
Conclusie: Wat zullen jongens en ook meisjes dit boek graag lezen. De inhoud ademt een christelijke geest. Boeiend is het verhaal van deze moedige jongen geschreven.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1974

Open Boekbeoordeling.