Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Rie Stoové-Bauer

De Stokkertjes gaan toch uit, druk 1, 53 blz.
prijs f 0,90; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: De in de kerstvakantie al besproken plannen voor de zomervakantie gaan helaas niet door. Wat een teleurstelling. Maar de Stokkertjes weten er toch iets van te maken. Ze richten hun eigen woning in voor vakantieverblijf en daarna gaan ze nog een dag of drie in een hotel aan zee logeren.
Conclusie: Dit boekje valt tegen. We vinden er een aardig gezinsleven in getekend. Leerzaam is het om al jong teleurstellingen te verwerken. Maar het geheel bevredigt niet. Het zal de kinderen niet erg boeien, terwijl het godsdienstig vrij vlak is. Daarom kunnen we het voor onze kerstuitdeling niet zo best gebruiken.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
Rie Stoové-Bauer

De Stokkertjes gaan toch uit, druk 1, 53 blz.
Een aardig familieverhaal schreef Rie Stoové-Bauer met De Stokkertjes gaan tóch uit. De familie Stokker is te laat om nog een huisje aan zee te kunnen huren en besluit daarom in eigen huis vakantie te gaan houden. Dit bevalt uitstekend, maar iedereen vindt het toch ook geweldig als de familie bovendien een paar dagen in een hotel aan zee gaat logeren. Dit boekje, dat speelt in protestants milieu, heeft opvoedende kwaliteiten. Het is goed geschreven en geheel ingesteld op de kindermentaliteit. Mies Bloch zorgde voor mooie pentekeningen. (geb. f 0,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1957-58

Open IDIL-Gids.

Rie Stoové-Bauer

De Stokkertjes gaan toch uit, druk 2, 52 blz.
7 t.d.t., G.K.C.B., M. 8-10 j., (zie B.B. 1957). Een goede christelijke toon kenmerkt de inhoud. We menen dit boek wel te mogen aanbevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1961