Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronAnnelies Tanis-van der Weele

Daan en Dibbes krijgen konijntjes, druk 1, 61 blz.
Illustraties Jaap Kramer. AVI 3, jongens en meisjes vanaf 3 jaar voorlezen, vanaf 6 jaar zelf lezen. 61 blz. Prijs f 11,90.
Inhoud: Daan is jarig en krijgt konijntjes. Samen met zijn vader maakt hij een ren. Rik komt bij hem spelen en krijgt het aan de stok met Dibbes, Daans hond. Als Daan zijn kamer heeft opgeruimd, stopt hij zijn knuffelbeer onder de kraan en maakt met Rik een waterballet. Verder gaan ze met Dibbes naar het hondenveld en een dierenwinkel.
Beoordeling: Een leuk geschreven boekje. Het laat zich gemakkelijk lezen. Duidelijk, groot lettertype en korte zinnen. Om zelf te lezen moet de lezer wel gevorderd zijn (eind groep 3). De hoofdstukken volgen niet echt op elkaar en kunnen ook los van elkaar gelezen worden (als kleine verhaaltjes). Er zit geen duidelijke lijn in het verhaal. Daan is jarig, krijgt een konijn en over de hele verjaardag hoor je daarna niets meer. Het lijkt alsof alles op één dag plaatsvindt. Er staan echter wel grappig beschreven gebeurtenissen in. Het hoofdstuk over de papegaai die gestolen wordt, is niet realistisch.
Eindoordeel: Matig/voldoende. Schoonhoven A. Lier
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 2000

Open Boekbeoordeling.