Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Sibe van Aangium

De ballingen , druk 4
gecartonneerd; prijs f 5,90.
Inhoud: Lieuwe Botes, de leider van de smokkelaars en Jelle van Lolke Wiegers moeten vluchten voor de Franse soldaten. Ze willen proberen via Noord-Duitsland naar Engeland uit te wijken. Ze beleven op deze tocht adembenemende avonturen. Zelfs komen ze nog een keer terug bij hun familie op Oostmahorn.
Conclusie: Evenals het eerste deel uit deze serie kan ik ook dit boek van harte aanbevelen. Het is spannend en met vaardige hand geschreven. Godsdienstig zeker aan te bevelen.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Sibe van Aangium

De ballingen , druk 4
De smokkelaars van de Schans 3 delen door Sibe van Aangium. In de Napoleontische tijd speelt deze trilogie, waarvan de titels luiden: 'De smokkelaars', 'De ballingen' en 'De terugkeer'. Onder de Franse bezetting wordt er door de Friezen druk gesmokkeld, maar voortdurend moet worden gewaakt voor en gestreden tegen Franse soldaten en verraderlijke landgenoten. Een jonge Fries maakt de mislukte Russissche veldtocht mee en vindt een vrome dood. Intussen worden op diverse wijzen interessante schetsen gegeven van een historische periode. Zowel de dramatische wendingen als de levensbeschouwelijke bezinning daarop worden echter plechtig en al te nadrukkelijk aangeboden. Een vraag, of de huidige jeugd dit nog kan waarderen. (p.dl. geb. f 4,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.