Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. van Vliet-Ligthart Schenk

Van een blauwe en een rode strik, druk 1, 31 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; meisjesboek.
Inhoud: Loesje krijgt op haar verjaardag een wit sikje met een rode strik. Wat is ze daar blij mee. Ze speelt er zo gezellig mee. Maar door haar onachtzaamheid loopt het sikje weg. Frits, een zoon van de boswachter, vindt het en is er erg gelukkig mee. Maar Loesje doet al haar best haar sikje terug te krijgen. Eindelijk komt ze er achter waar het sikje is. Maar voor Fritsje is het heel niet leuk, dat hij dit sikje nu weer af moet staan. Het boekje eindigt met een heel gelukkige oplossing: ook Frits krijgt een sikje, met een blauwe strik!
Conclusie: Voor de kleintjes een aardig geschreven verhaaltje. Goede verhoudingen in het gezin en tussen mensen onderling worden erin beschreven. Ook wordt op deze manier dierenliefde aangekweekt. Goede zorg voor het dier is naar de Bijbel. Het is een eenvoudig verhaaltje zonder diepgang, dat zich prettig lezen Iaat.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Van een blauwe en een rode strik, druk 1, 31 blz.
Van een blauwe en een rode strik, door A. van Vliet-Ligthart Schenk. Loesje krijgt met haar verjaardag een sikje; ze doet het een blauwe strik om. Op een keer laat ze het hekje open en 't sikje kiest de vrijheid. In het bos wordt het gevonden door het zoontje van de boswachter. Met zijn vondst komt hij Loes tegen. Loes is blij, maar Frits teleurgesteld. Als Frits echter jarig is, krijgt ook hij een sikje, met rode strik.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1954-55

Open IDIL-Gids.