Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronGerry Velema

Applaus voor mijn broertje, druk 1, 121 blz.
Rik zat nu boven op mijn schouder. Ik plukte hem eraf en maakte een holletje met mijn twee handen. Zijn zwarte kraaloogjes keken me nieuwsgierig aan. Maar zijn kopje werd wazig voor me. Ik zag hem bijna niet meer. Ik voelde wel hoe zijn neusje rook aan het nat op mijn gezicht. Wat zouden pappa en mamma doen, als ze wisten hoe het ook deze keer weer uit de hand gelopen was met Dennis?
Soms heeft Cathy geen zin om Dennis, haar broertje om zich heen te hebben. Hij is hyperactief. Cathy's ouders besteden veel aandacht aan hem. Daarom gaat ze vaak haar eigen gang, net als haar oudere broer Marc.
Cathy en haar vriendin Lotte doen mee aan de voorrondes voor het straten-volleybaltoernooi. Ze willen allebei graag geselecteerd worden. Gerben doet ook mee. Cathy vindt hem erg aardig. Tante Henneke, die een eindje verderop in de straat woont, volgt alle ontwikkelingen op de voet.
TerwijI Cathy zich verheugt op het volleybal-toernooi, wordt de situatie thuis steeds ingewikkelder. Op oma's verjaardag barst de bom, en tot overmaat van ramp Iijkt het erop dat Dennis het op haar hamster heeft gemunt. Dat gaat haar te ver...
Omschrijving inhoud in boek