Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



H. Hoogeveen

De boot is lek, druk 1, 56 blz.
prijs gebonden f 1,45; jongens- en meisjesboek, leeftijd 7-9 jaar.
Inhoud: Liefke Wouda kan haar broertje Hans nogal eens afsnauwen. Maar als ze hoort dat Hans in een lekke boot op 't meer is en kans loopt te verdrinken, blijkt hoeveel ze toch van haar broertje houdt en doet wat ze kan om hulp te halen. De jongens worden gered. Dankbaarheid vervult de harten. God heeft hun gebeden verhoord. Anderen, die door de brand alles verloren worden met liefde geholpen door dankbare mensen. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een verhaal dat gezellig begint en heel spannend wordt, waar jongens wel van zullen genieten. Taal en stijl zijn behoorlijk. 't Boek heeft een christelijke tendens: in de nood is er alleen nog het vertrouwen op God. Ook de liefde en zorg voor dieren is er in verweven.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
H. Hoogeveen

De boot is lek, druk 2, 56 blz.
prijs gebonden f 1,80; geïllustreerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Ondanks de waarschuwing van de ouders gaan de jongens spelen in een boot, die lek is. De boot drijft af en de jongens komen in levensgevaar. Tenslotte worden ze door een watervliegtuig gered.
Conclusie: Een mooi boek. Kan voor jongens en meisjes. Spannend geschreven. Goed van taal en stijl. Godsdienstig en opvoedkundig in orde.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.