Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA.J. Blonk-Quak

Cokkie wil een jongen zijn, druk 1, 60 blz.
prijs gebonden f 1,55; meisjesboek, leeftijd 7-9 jaar.
Inhoud: Cokkie is een echt "robbedoesje". Was ze maar een jongen, dan mocht ze schoenen met veters, een broek, enz. aan. Tijdens de verjaardag van oma (waar ze met mammie naar toe is gegaan) speelt ze met buurjongetje Kees. Ze doet stoer als een jongen, ja ze is zelfs ook al aan de sigaar, waarvan ze natuurlijk prompt misselijk wordt. Moeder leidt alles in goede banen en ze mag straks bij oma komen logeren... met broek en schoenen met veters!!
Conclusie: Strekking is wel goed (de Here heeft het al gemaakt naar Zijn wil!). Taal en stijl zijn voldoende, illustraties goed. Inhoud matig.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
A.J. Blonk-Quak

Cokkie wil een jongen zijn, druk 1, 60 blz.
Cokkie wil een jongen zijn door A.J. Blonk-Quak. Zesjarige Cokkie vindt het maar moeilijk om een meisje te zijn. Ze is veel liever een jongen die zich lekker vuil mag maken en die lange broeken en schoenen met veters mag dragen. Als moeder haar uitlegt, dat Onze Lieve Heer graag wil dat Cokkie een meisje is en dat ze zich daarom niet als een jongen moet gedragen, legt ze zich er bij neer. Rechttoe rechtaan verteld met wel erg weinig sfeer. (geb. f 1,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.