Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Reinier van Sorge

De dag, waarop vader thuiskwam, druk 1, 70 blz.
zwart/wit tekeningen van Ada Groothedde-ten Brinke, geschikt voor jongens en meisjes vanaf ± 8 jaar. Prijs: f 5,95, na 31 dec. f 9,25.
Inhoud: Verrassend is het bericht dat vader uit het strafkamp is ontslagen. Zijn kinderen Zjenja en Ljoebov helpen mee met de voorbereidingen van de dankdienst. Deze krijgt een droevig einde dat toch een einde wordt om dankbaar voor te zijn. Vreugde en terleurstelling wisselen zich af in dit jonge Russische gezin. Elk van de kinderen beleeft en verwerkt dit op eigen wijze. Dit verhaal is gebaseerd op een feitelijke gebeurtenis in het najaar 1987.
Conclusie: Een aardig geschreven boek, dat misschien nog te moeilijk is voor achtjarigen, maar heel goed te lezen is voor wat ouderen. Het thema is erg aktueel en daarom alleen al is het goed dat onze kinderen dit boek lezen. Ze leren hoeveel christenen in Rusland over hebben voor hun God. Ook de kinderen! De schrijver hoopt dan ook dat de gebeurtenissen in dit boek, voor ieder die dit leest, mogen leiden tot een hartelijk medeleven met de christenen in dit grote godloze land.
Eindoordeel: warm aanbevolen. M. L. Breugem-Kardol
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1988

Open Boekbeoordeling.